VOOR 15:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN
BULK DEALS
KORTINGSCODE:TKTX10
Artikel 1 – Definities
In deze voorwaarden gelden de volgende definities:
Aanvullende overeenkomst: een overeenkomst waarbij de consument in verband met een overeenkomst op afstand goederen, digitale inhoud of diensten koopt die worden geleverd door de ondernemer of door een derde partij, voor zover er een overeenkomst tussen deze derde partij en de ondernemer bestaat.
Herroepingstermijn: De termijn waarbinnen de consument zijn herroepingsrecht kan uitoefenen.
Consument: een natuurlijke persoon die niet handelt voor doeleinden die verband houden met zijn handels-, bedrijfs-, ambachtelijke of beroepsactiviteit;
Dag: Kalenderdag
Doorlopende overeenkomst: een contract dat gericht is op het regelmatig leveren van goederen, diensten en/of digitale inhoud gedurende een bepaalde periode;
Duurzame gegevensdrager: een hulpmiddel – met inbegrip van e-mail – waarmee de consument of ondernemer informatie die aan hem persoonlijk is gericht, kan opslaan op een manier die toekomstige raadpleging of gebruik mogelijk maakt voor een periode die overeenkomt met het doel waarvoor de informatie is bedoeld en die een ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt;
Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om zich binnen de herroepingstermijn terug te trekken uit de overeenkomst op afstand.
Ondernemer: een natuurlijke of rechtspersoon die consumenten producten, (toegang tot) digitale inhoud en/of diensten op afstand aanbiedt;
Overeenkomst op afstand: een overeenkomst tussen de ondernemer en de consument in het kader van een georganiseerd systeem voor de verkoop op afstand van goederen, digitale inhoud en/of diensten, waarbij uitsluitend of gedeeltelijk gebruik wordt gemaakt van een of meer technieken voor communicatie op afstand voor het sluiten van de overeenkomst.
Technologie voor communicatie op afstand: een medium dat kan worden gebruikt om een contract te ondertekenen zonder dat de consument en de ondernemer tegelijkertijd in dezelfde ruimte hoeven te zijn.
Artikel 3 – Toepassingsgebied
3.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke overeenkomst op afstand tussen ondernemer en consument.
3.2 Voorafgaand aan het sluiten van de overeenkomst op afstand wordt de tekstversie van deze algemene voorwaarden aan de consument ter beschikking gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal de ondernemer vóór het sluiten van de overeenkomst op afstand aangeven hoe de algemene voorwaarden bij de ondernemer kunnen worden ingezien en dat deze op verzoek van de consument zo spoedig mogelijk kosteloos worden toegezonden.
3.3 Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan de tekst van deze algemene voorwaarden overeenkomstig de voorafgaande bepaling en vóór het sluiten van de overeenkomst op afstand elektronisch aan de consument ter beschikking worden gesteld op een zodanige wijze dat de consument deze eenvoudig op een duurzame gegevensdrager kan opslaan. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, wordt vóór het sluiten van de overeenkomst op afstand aangegeven waar de algemene voorwaarden elektronisch kunnen worden ingezien en dat deze op verzoek van de consument ook elektronisch of anderszins kosteloos worden verzonden.
3.4 Indien naast deze algemene voorwaarden ook specifieke product- of dienstvoorwaarden van toepassing zijn, zijn de leden 2 en 3 van overeenkomstige toepassing en kan de consument zich in geval van tegenstrijdige voorwaarden te allen tijde beroepen op de voor hem van toepassing gunstigste bepaling.
Artikel 4 – Het aanbod
4.1 Indien een aanbieding een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden wordt gedaan, wordt dit uitdrukkelijk in het aanbod vermeld.
4.2 Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige beschrijving van de aangeboden producten, digitale inhoud en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om de consument in staat te stellen het aanbod goed te beoordelen. Als de ondernemer illustraties gebruikt, zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten, diensten en/of digitale inhoud. Duidelijke fouten of duidelijke fouten in het aanbod zijn niet bindend voor de ondernemer.
4.3 Elk aanbod bevat informatie die voor de consument duidelijk maakt welke rechten en plichten verbonden zijn aan de aanvaarding van het aanbod.
Artikel 5 – Het Verdrag
5.1 De overeenkomst komt tot stand onder voorbehoud van lid 4 wanneer de consument het aanbod aanvaardt en voldoet aan de daaraan verbonden voorwaarden.
5.2 Indien de consument het aanbod elektronisch heeft aanvaard, bevestigt de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet door de ondernemer is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.
5.3 Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, neemt de ondernemer passende technische en organisatorische maatregelen ter bescherming van de elektronische gegevensoverdracht en zorgt hij voor een veilige online omgeving. Als de consument elektronisch kan betalen, zal de ondernemer passende veiligheidsmaatregelen nemen.
5.4 De ondernemer kan in het kader van de wettelijke bepalingen nagaan of de consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen en alle feiten en factoren controleren die relevant zijn voor een verantwoordelijke totstandkoming van de overeenkomst op afstand. Indien de ondernemer op grond van dit onderzoek goede redenen heeft om de overeenkomst niet te sluiten, is hij gerechtigd een bestelling of verzoek te weigeren of bijzondere voorwaarden voor de uitvoering vast te stellen.
5.5 De ondernemer zal de consument uiterlijk bij levering van het product, de dienst of de digitale inhoud de volgende informatie schriftelijk of in een vorm die de consument in staat stelt deze gemakkelijk toegankelijk op te slaan op een duurzame gegevensdrager, mee te sturen:
Het e-mailadres van de ondernemer dat de consument kan raadplegen in geval van klachten;
De voorwaarden en de wijze waarop de consument zijn herroepingsrecht kan uitoefenen, of een duidelijke mededeling over de uitsluiting van het herroepingsrecht;
Informatie over garanties en bestaande klantenservice na aankoop;
De prijs inclusief alle belastingen voor het product, de dienst of de digitale inhoud; indien van toepassing, de leveringskosten; en de betalings-, leverings- of uitvoeringsmodaliteiten van de overeenkomst op afstand;
De opzeggingsvoorwaarden van de overeenkomst, voor zover de overeenkomst een looptijd heeft van meer dan één jaar of een onbepaalde duur;Artikel 6 – Widerrufsrecht
6.1 De consument kan binnen een bedenktijd van 14 dagen zonder opgave van redenen een overeenkomst tot aankoop van een product herroepen. De ondernemer kan de consument vragen naar de reden van de herroeping, maar kan hem niet verplichten zijn redenen op te geven.
6.2 De in lid 1 bedoelde bedenktijd gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf aangewezen derde die niet de vervoerder is, of:
Wanneer de consument meerdere producten in één bestelling heeft besteld: op de dag dat de consument of een door hem aangewezen derde het laatste product heeft ontvangen. De ondernemer kan een bestelling van meerdere producten met verschillende levertijden weigeren, mits hij de consument hiervan voorafgaand aan het bestelproces duidelijk heeft geïnformeerd.
Indien de levering van een product uit verschillende zendingen of onderdelen bestaat: op de dag dat de consument of een door hem aangewezen derde de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen;
In het geval van overeenkomsten voor de regelmatige levering van producten voor een bepaalde periode: op de dag dat de consument of een door hem aangewezen derde het eerste product heeft ontvangen.
Artikel 7 – Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd
7.1 Gedurende de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product alleen uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om de aard, kenmerken en werking van het product vast te stellen. De basis hierbij is dat de consument het product alleen mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen.
7.2 De consument is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het product als gevolg van een manier van omgaan met het product die verder gaat dan toegestaan in lid 1.
Artikel 8 – Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en de daaraan verbonden kosten
8.1 Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, dient hij de ondernemer hiervan binnen de bedenktijd per e-mail aan TKTXZALF.NL op de hoogte te stellen, waarin hij ten minste het volgende aangeeft:
– de reden voor de uitoefening van zijn herroepingsrecht
– het bestelnummer van de bestelling waarop de herroeping betrekking heeft
– de producten en/of diensten waarvoor hij gebruik wenst te maken van zijn herroepingsrecht
8.2 De consument stuurt het product zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de dag na de in lid 1 bedoelde kennisgeving, terug of overhandigt het aan de ondernemer of een gevolmachtigde van de ondernemer. Dit is niet nodig als de ondernemer heeft aangeboden het product zelf op te halen. De consument heeft de retourtermijn in ieder geval in acht genomen als hij het product terugstuurt voordat de bedenktijd is verstreken.
8.3 De consument retourneert het product met alle meegeleverde accessoires, indien dit redelijkerwijs mogelijk is, in ongebruikte en onbeschadigde staat en in de originele verpakking en volgens de door de ondernemer verstrekte en redelijke en duidelijke instructies.
8.4 Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument.
8.5 De consument draagt de directe kosten van het terugzenden van het product, tenzij de ondernemer heeft toegezegd de kosten van de terugzending te dragen.
8.6 Indien de consument herroept nadat hij uitdrukkelijk heeft verzocht dat de levering van de dienst wordt gestart tijdens de bedenktijd en het gaat om een beperkte omvang of een bepaalde hoeveelheid, is de consument de ondernemer een bedrag verschuldigd dat overeenkomt met het gedeelte van de door de ondernemer op het moment van herroeping nagekomen ten opzichte van de volledige nakoming van de verplichting.
8.7 Wenn der Verbraucher von seinem Widerrufsrecht Gebrauch macht, werden automatisch alle zusätzlichen Vereinbarungen aufgelöst.
Artikel 9 – Verplichtingen van de ondernemer bij het herroepingsrecht
9.1 Indien de ondernemer de herroepingsmelding van de consument langs elektronische weg mogelijk maakt, stuurt hij onmiddellijk na ontvangst van deze kennisgeving een ontvangstbevestiging.
9.2 De ondernemer zal aan de consument alle betalingen, met inbegrip van eventuele leveringskosten, die de ondernemer voor het geretourneerde product in rekening heeft gebracht, onverwijld terugbetalen, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de dag dat de consument hem op de hoogte stelt van de herroeping. Indien de ondernemer niet heeft aangeboden om het product zelf op te halen, kan hij de terugbetaling inhouden totdat hij het product heeft ontvangen of de consument kan aantonen dat hij het product heeft teruggestuurd, afhankelijk van welke gebeurtenis zich het eerst voordoet.
9.3 De ondernemer gebruikt voor de terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is gratis voor de consument.
9.4 Indien de consument een duurdere wijze van levering heeft gekozen als de goedkoopste standaardlevering, hoeft de ondernemer de extra kosten voor de duurdere levering niet te vergoeden.
Artikel 10 – Uitsluiting van het herroepingsrecht
10.1 De ondernemer kan de volgende producten en diensten van het herroepingsrecht uitsluiten, maar alleen indien hij dit duidelijk in het aanbod heeft vermeld, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst:
Producten of diensten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt, waarop de ondernemer geen invloed heeft en die binnen de herroepingstermijn kunnen optreden.
Artikel 11 – De prijs
11.1 Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, tenzij er prijswijzigingen optreden als gevolg van wijzigingen in de btw-tarieven.
11.2 In afwijking van het eerste lid kan de ondernemer producten of diensten waarvan de prijzen gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markt en waarop de ondernemer geen invloed heeft, tegen variabele prijzen aanbieden. Deze afhankelijkheid van schommelingen en het feit dat eventuele vermelde prijzen richtprijzen zijn, worden in het aanbod vermeld.
11.3 Prijsverhogingen binnen 3 maanden na het sluiten van de overeenkomst zijn alleen toegestaan als ze gebaseerd zijn op wettelijke bepalingen of voorschriften.
11.4 Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na het sluiten van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien de ondernemer dit heeft afgesproken en:
A) deze zijn gebaseerd op wettelijke bepalingen of voorschriften, of
B) de consument het recht heeft de overeenkomst te beëindigen vanaf de dag van inwerkingtreding van de prijsverhoging.
11.5 De in het aanbod van producten of diensten vermelde prijzen zijn inclusief BTW.
Artikel 12 – Uitvoering van de overeenkomst en aanvullende garantie
12.1 De ondernemer garandeert dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomsten, de in het aanbod vermelde specificaties, de passende eisen voor kwaliteit en/of bruikbaarheid en de op het moment van het sluiten van de overeenkomst geldende wettelijke en/of officiële voorschriften.
12.2 De ondernemer garandeert niet dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.
12.3 Een door de ondernemer, zijn leverancier, fabrikant of importeur verleende aanvullende garantie beperkt nooit de wettelijke rechten en aanspraken die de consument uit de overeenkomst jegens de ondernemer kan doen gelden, indien de ondernemer zijn deel van de overeenkomst niet heeft nagekomen.
12.4 Onder aanvullende garantie wordt verstaan elke verplichting van de ondernemer, zijn leverancier, importeur of fabrikant om de consument bepaalde rechten of aanspraken te verlenen die verder gaan dan wat hij wettelijk verplicht is als hij zijn deel van de overeenkomst nakomt.
Ags niet heeft voldaan.
Artikel 13 – Levering en uitvoering
13.1 De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid betrachten bij de ontvangst en uitvoering van productbestellingen en bij de beoordeling van aanvragen voor dienstverlening.
13.2 Als plaats van levering geldt het adres dat de consument aan de ondernemer heeft meegedeeld.
13.3 Met inachtneming van de bepalingen van artikel 4 van deze algemene voorwaarden zal de ondernemer aanvaarde bestellingen met een redelijke snelheid uitvoeren, maar uiterlijk binnen 30 dagen, tenzij anders is overeengekomen. Indien er vertraging optreedt bij de levering of een bestelling niet of slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de consument uiterlijk 30 dagen na het plaatsen van de bestelling een bericht. In dat geval heeft de consument het recht om de overeenkomst kosteloos te ontbinden en eventueel schadevergoeding te eisen.
13.4 Na opzegging als bedoeld in het vorige lid zal de ondernemer het door de consument betaalde bedrag onverwijld terugbetalen.
13.5 Het risico van beschadiging en/of verlies van producten ligt bij de ondernemer tot het moment van levering aan de consument of een vooraf aangewezen en bij de ondernemer bekende vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
Artikel 14 – Betaling
14.1 Tenzij anders bepaald in de overeenkomst of de aanvullende voorwaarden, dienen de door de consument te betalen bedragen binnen 14 dagen na aanvang van de herroepingstermijn of, indien er geen herroepingstermijn bestaat, binnen 14 dagen na het sluiten van de overeenkomst te worden voldaan. Bij een overeenkomst tot levering van een dienst gaat deze termijn in op de dag na ontvangst van de bevestiging van de overeenkomst door de consument.
14.2 Bij de verkoop van producten aan consumenten mag de consument in de algemene voorwaarden nooit worden verplicht tot een vooruitbetaling van meer dan 50%. Indien een vooruitbetaling is overeengekomen, kan de consument geen aanspraak maken op de uitvoering van de betreffende bestelling of dienst(en) voordat de overeengekomen vooruitbetaling heeft plaatsgevonden.
14.3 De consument is verplicht onjuistheid in de verstrekte of verstrekte betaalgegevens onverwijld aan de ondernemer te melden.
14.4 Indien de consument zijn betalingsverplichtingen niet tijdig nakomt, moet hij op verzoek van de ondernemer om de te late betaling vaststellen, en nadat de ondernemer de consument een termijn van 14 dagen heeft gegeven om zijn betalingsverplichtingen na te voldoen, na het verstrijken van deze termijn van 14 dagen voor het nog openstaande bedrag vertragingsrente te betalen volgens de wettelijke voorschriften en heeft de ondernemer het recht hem gemaakte buitengerechtelijke incassokosten in rekening te brengen. Deze incassokosten bedragen maximaal: 15% voor openstaande bedragen tot € 2.500, 10% voor de volgende € 2.500 en 5% voor de volgende € 5.000, maar minimaal € 40. De ondernemer kan in het voordeel van de consument afwijken van de genoemde bedragen en percentages.
Artikel 15 – Klachtenprocedure
15.1 De ondernemer beschikt over een voldoende bekende klachtenprocedure en behandelt de klachten overeenkomstig deze procedure.
15.2 Klachten over de uitvoering van de overeenkomst dienen binnen een redelijke termijn na vaststelling van de gebreken door de consument volledig en duidelijk omschreven bij de ondernemer te worden ingediend.
15.3 Klachten die bij de ondernemer worden ingediend, worden binnen een termijn van 14 dagen na de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbare langere verwerkingstijd vereist, reageert de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen met een ontvangstbevestiging en geeft aan wanneer de consument een meer gedetailleerde reactie kan verwachten.
Artikel 16 – Eigendomsvoorbehoud
16.1 De eigendom van de geleverde producten gaat pas over op de consument nadat deze het volledige verschuldigde bedrag aan de ondernemer heeft betaald. Het risico voor de producten gaat met de levering over op de consument.
Artikel 17 – Aanvullende bepalingen
17.1 Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
17.2 De ondernemer heeft het recht om deze algemene voorwaarden te wijzigen. Wijzigingen in deze voorwaarden worden pas van kracht na publicatie, waarbij voor toepasselijke wijzigingen tijdens de looptijd van een aanbieding voorrang heeft op de bepaling die het voordeligst is voor de consument.